Nieuws

Verlichting is een van mijn favoriete aspecten van een kamer, maar ik vind het vaak een van de lastigste. Het toevoegen van een chique tafellamp kan het uiterlijk van zoiets als een consoletafel of nachtkastje echt veranderen. Ik kreeg onlangs een vraag over hoe ik weet welke stijllamp ik moet kiezen voor welke toepassing, dus ik dacht dat het misschien handig zou zijn om mijn tips en enkele van mijn favoriete stijlen aller tijden te delen.

Een van de grootste onderdelen van lampen is om op de schaal te letten. Ik ben hier weliswaar slecht in en heb lampen gekregen die veel te kort of te groot zijn voor een ruimte. Als je een lamp op een console plaatst, wil je het zien als een ankerpunt en naar iets leunen met een beetje meer gewicht zodat het niet verdwaalt op het oppervlak. Houd rekening met de hoogte en de projectie van de schaduw als de tafel tegen de muur komt te staan.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de hoogte en uitval van het hoofdeinde. Je wilt niet dat deze enorme lichten die je omhoog moet reiken om uit te schakelen, dus iets krijgen dat meer in lijn is met het hoofdeinde of korter is, ziet er visueel geweldig uit en werkt functioneel. Het gaat mij erom te investeren in minstens één mooie lamp in je ruimte. In de loop der jaren heb ik het verschil opgemerkt in het uitgeven van iets meer voor verlichting en merk dat de grootte-opties veel breder zijn als je uit de goedkopere prijsklasse komt.

1. Meduza Tafellamp | 2. Antero tafellamp  | 3. Crystal Ball tafellamp | 4. Banaan Tafellamp | 5. Lucide Waylon tafellamp | 6. Tafellamp met gestapelde bol  | 7. Equator LED tafellamp | 8. Keramische tafellamp

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.