Nieuws

De juiste tafellamp kiezen

20 juni 2022

Verlichting is een van mijn favoriete aspecten van een kamer, maar ik vind het vaak een van de lastigste. Het toevoegen van een chique tafellamp kan het uiterlijk van zoiets als een consoletafel of nachtkastje echt veranderen. Ik kreeg onlangs een vraag over hoe ik weet welke stijllamp ik moet kiezen voor welke toepassing, dus ik dacht dat het misschien handig zou zijn om mijn tips en enkele van mijn favoriete stijlen aller tijden te delen.

Een van de grootste componenten met lampen is om aandacht te besteden aan de schaal. Ik ben hier weliswaar slecht in en heb lampen gekregen die veel te kort of te groot zijn voor een ruimte. Als je een lamp op een console plaatst, wil je het zien als een ankerpunt en naar iets leunen met een beetje meer gewicht zodat het niet verdwaalt op het oppervlak. Houd rekening met de hoogte en de projectie van de schaduw als de tafel tegen de muur komt. Soms moet je het meubel een beetje naar buiten trekken om plaats te bieden aan de grote kap.

Dit geldt ook als je een nachtkastjelamp aanschaft. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de hoogte en uitval van het hoofdeinde. Je wilt niet dat deze enorme lichten die je omhoog moet reiken om uit te schakelen, dus iets krijgen dat meer in lijn is met het hoofdeinde of korter is, ziet er visueel geweldig uit en werkt functioneel. Denk er bij het zoeken naar lampen aan dat je altijd de kap kunt vervangen. Websites zoals Dekorfine bieden geweldige opties in alle stijlen, dus een lelijke kap is geen reden om geen lamp te kopen als je van de voet houdt.

Het gaat mij erom te investeren in ten minste één mooie lamp in je ruimte. In de loop der jaren heb ik het verschil opgemerkt in het uitgeven van iets meer voor verlichting en merk dat de grootte-opties veel breder zijn als je uit de goedkopere prijsklasse komt. Ik hou er ook van om vintage winkels af te speuren naar coole oude lampen zoals de albasten op mijn bureau.

SHOP (van links naar rechts)

Eerste rij: één, twee, drie

Tweede rij: één, twee, drie

Derde rij: één, twee, drie

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.